Träningsgrupper

Så här delar vi in träningsgrupperna

Barn/nybörjare:

För de yngsta genomför vi träningen enligt Svenska Golförbundets koncept Golfäventyret som handlar om att stegvis bättra på sina färdigheter och kunskaper. Utbildningen bygger på "att göra-övningar" samt "klara-övningar" där man stegvis går från så kallad 30- till 50- och 100-bana. Man börjar alltså enkelt med övningar på kortare avstånd, mjukare bollar, större hål för att sedan öka på längd och gå över till riktiga bollar. Det finns också flera att-göra övningar, dvs utan specifika resultatmål, till exempel att åka upp till klubben och spela på teknikbanan själv, med sina föräldrar eller kompisar utan att det är en formell ledarledd träning. Målet för alla nybörjare är att klara "grönt kort" och det får man när man klarat 100-banan.

Fortsättningsgrupper:

För att delta i en fortsättningsgrupp ska man ha klarat sitt gröna kort. För dessa grupper blir övningarna mer inriktade på teknik och spel. En viktig del är också att vi försöker få fler av dessa barn/ungdomar att tävla. Det kan gälla enkla "interntävlingar" i singel eller par, så kallade klubbmatcher mot andra klubbar eller mer formella juniortävlingar som Skandia Tour där golfförbundet är huvudarrangör. 

Elitgruppen:

För de som vill satsa på golfen och är ute och tävlar, både i lag och individuellt, så har vi en elitgrupp. Spelare i elitgruppen representerar vår klubb i JSM och spelar indviduellt på Teen Tour och JMI. De flesta i den här gruppen har handicap från 0-9 och är duktiga golfare med flera års träning och tävling bakom sig.

Alla är välkomna att delta!

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt!